Om Bourbon Beans

Om os

Bourbon Beans er en webshop, der forhandler friskristet kaffe i løs vægt eller på abonnement. Vi stiftede virksomheden i 2016, da vi selv som forbrugere har savnet et større fokus på kvalitet, bærerdygtighed og kundeservice. Hos Bourbon Beans bestræber vi os derfor altid på at imødekomme dine behov bedst muligt, samt at rådgive om kaffe og te, på et plan hvor alle kan være med.

Når vi i Danmark drikker os en kop kaffe, er det absolut sidste stop på kaffens rejse. Forinden den ender i filteret som vores morgenkaffe, har bønnen rejst flere tusinde kilometer og været igennem adskillige hænder & processer. Hos Bourbon Beans sætter vi derfor stor ære i, at fortælle bønnens historie igennem smagen af en god kop kaffe.

Alle kaffebønner, te og tilbehør er omhyggeligt udvalgt og håndplukket så det passer til enhver smag. Friske råvarer, kvalitet og pris er hovedkriterierne når vi vælger hvilke produkter som skal indgå i vores sortiment.

Hvem er vi?

Vi er to unge kaffeentusiaster, som brænder for at alle mennesker skal opleve den friskristede duft af kaffe hver dag til morgenkaffen! Hos Bourbon Beans er kaffen derfor altid friskristet kort forinden du modtager det og vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af bønnerne. Bønnerne ristes hos vores samarbejdspartner, i det over 100 år gamle Winther’s risteri, nu ejet af Kaffe Lars ApS. Hos Bourbon Beans gør vi det muligt for selv den mindste virksomhed, at købe friskristet kaffe af høj kvalitet. Vores mål er at alle virksomheder skal have muligheden for at drikke god kaffe, med god samvittighed!

Hvorfor Bourbon?

Lige som Vin kan variere fra Pinot Noir til Chardonnay, findes der også kaffe i et hav af sorter, alle tilhørende Rubiaceae Familien. Heraf den mest kendte hovedart: Arabica. Af Arabica sorten er “Typica” opfattet som den originale kaffeart. Heraf er der forekommet en naturlig mutation, som har resulteret i nye arter. Bourbon kaffetræet giver tilgengæld en langt større høst end Typica træet, mens specialindustrien samtidig mener at Bourbon sorten har en karakteristisk sødme, som gør den helt unikt.

“…En naturlig mutation i Typica Bønnen fandt sted
på den daværende ø Bourbon (Réunion, Det Indiske Ocean).
Modsat Typica, gav det muterede Bourbon træ en større
& bedre høst, kaffespecialister mener, at bønnen har
en karakteristisk sødme, der gør den
efterspurgt og uvuderlig…”